Este al 4-lea an în care suntem parteneri la Gala UAD Fashion Design. Evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a 25-a ediție și a pus în scenă cele mai creative și inovatoare colecții.

V fair este un conector al inițiativelor locale din industria creativă cu multe acțiuni în zona de educație, formare și proiecte colaborative, fapt pentru care, în fiecare an pregătim în cadrul târgului, un spațiu dedicat absolvenților Universităților de Artă și Design. La fiecare ediție a Galei oferim un premiu unui absolvent ce costă în participarea la târg și o campanie de promovare a colecției designerului câștigător.

Premiul V fair #YoungDesigner 2019 a fost acordat la Gala UAD Fashion Design — designerului Nicoară Cerasela #ProudOfHer

Colecția „Industrious” are la bază două cuvinte cheie: funcțional și versatil. Tema colecției pornește de la cercetarea uniformei industriale și modul în care această piesă a inovat moda contemporană și transpunerea ei în piese ușor adaptabile tendințelor actuale.

Morfologia fiecărui obiect vestimentar reprezintă hibridizarea unor piese clasice, precum pantaloni, jachete și șorturi, în haine care să îmbine caracterul util și estetica unui produs.

Colecția se adresează femeilor, dar are zone împrumutate din vestimentația masculină, datorită formelor îndrăznețe supradimensionate.

Ca zone de inspirație s-au ales Bauhaus și Constructivismul Rus, din punct de vedere cromatic și al volumetriei, dar și pentru a sublinia importanța ideii de utilitar în contemporaneitate și utilizarea economică a resurselor pentru crearea unui produs.

Photo. Tibi Clenci
Makeup. Genny Matea
Hair. Adonis Enache
Model. Mara Rogojanu (One Models Romania)
Styling. Cerasela Nicoară